Vanliga frågor om flyttstädning | Flyttstädning i Gävle | Städfirma

Här kan du läsa svar på några av de absolut vanligaste frågorna om flyttstädning. Lär dig mer om vad som ingår och inte ingår innan du bokar.

Vanliga frågor om flyttstädning

Här kan du läsa svar på några av de absolut vanligaste frågorna om flyttstädning.

Vad ingår i en vanlig flyttstädning?

Många firmor som sysslar med flyttstädning utgår ifrån det som Fastighetsmäklarförbundet tycker bör ingå. Exakt vad som ingår kan dock variera. Det kan vara bra att försäkra sig om vad som väntas så att det inte blir några missförstånd. Vanligtvis så ingår att man rengör väggar och golv samt lister, dörrar och fönster. Alla skåp torkas ut och man torkar även av skåpluckorna. I köket rengör man vitvarorna och även bakom spisen. Fläkten torkas av. Badrummet rengörs grundligt, även golvbrunnen och eventuella vitvaror som finns där. Tvättstuga rengör på samma sätt som badrummet och övriga rum.

Vad ingår inte i en flyttstädning?

Ett misstag många gör är att beställa flyttstädning innan de flyttat ut. Det ingår inte i flyttstädning att flytta eller packa de saker som finns där om du och städfirman inte innan kommit överens om detta. Om det finns saker i skåpen eller på hyllorna så resulterar det i att de inte kommer bli avtorkad.

Trädgård, altan, balkong och garage ingår väldigt sällan i flyttstädning om man inte kommit överens om det tidigare.

Vart kan man hitta flyttstädning?

Du anlita flyttstädning i Gävle eller i vilken stor eller mellanstor stad som helst. Ett bra sätt att hitta en städfirma är att googla på “städfirma” eller “flyttstäd” och staden där man bor eller vill flytta ifrån. Kom ihåg att kolla så att firman verkar seriös, är försäkrad, har kollektivavtal och F-skatt.

Vad kostar flyttstädning?

En flyttstädning blir billigare per kvadratmeter ju större du bor. För en liten lägenhet kan man säga att det kostar cirka 33 kr per kvadratmeter, för en mellanstor cirka 27 kr. En stor lägenhet eller villa kostar cirka 23 kr kvadratmetern. Priset kan variera relativt mycket mellan olika städer. Det är ofta dyrare i storstadsregioner.