Ta hjälp med sin fönsterputs i Stockholm

Att man i Stockholm ofta bor i högre hus där ett fall kan innebära stora skador och i värsta fall ren livsfara gör att man där ofta kan ha svårt att sköta om vissa detaljer som rör skötseln av sin bostad. Det som man direkt kan peka på här en fönsterputs och det är också av den anledningen som det finns så många verksamma företag som erbjuder denna tjänst i Stockholm.

Kort sagt; städföretag är mycket väl medvetna om att det finns ett stort behov och vill därför kunna erbjuda sina tjänster inom området; något som är till stor gagn för just kunderna. Det som skett i och med att fler företag i Stockholm sett att det finns en marknad för fönsterputs är att konkurrensen ökat och att – som i alla områden där detta fenomen sker och äger rum – priserna därigenom sjunkit.

För att förklara det enkelt: finns det ett städföretag som erbjuder fönsterputs enligt taxa X och det kommer en ny aktör på marknaden som erbjuder tjänsten till priset Y så måste den förstnämnda anpassa sig till detta pris om verksamheten ska fortsätta att vara lönsam och gå med vinst. En fördelaktig ekvation sett ur kundernas perspektiv i Stockholm där man alltså kan få sin fönsterputs utförd av en professionell städfirma till ett väldigt förmånligt pris; ett pris som påverkas av ytterligare en faktor och detta i form av en frikostig skattesubvention som går att använda.

Över hela Sverige och inte bara i Stockholm kan man numera – förutsatt att man är berättigad till det, något som kollas upp hos Skatteverket – använda sig av sitt rut-avdrag om man exempelvis behöver hjälp med sin fönsterputs. Tack vare detta så har alltså ett redan förmånligt pris för tjänsten blivit ännu lite bättre i Stockholm. Rut-avdraget innebär att du kan dra av upp till 50.000 kronor årligen för professionell hjälp vid dina hushållsnära tjänster och att du kan dra av upp till halva kostnaden för arbetet för den fönsterputs som blir utförd på din deklaration. En summa som du därefter får tillbaka på skatten.

Nu gäller detta naturligtvis inte bara fönsterputs utan går att applicera till betydligt fler områden och det är också det vi starkt rekommenderar. Det vill säga; ska du ha hjälp med din fönsterputs i samband med vår- eller höststädningen – varför då inte ta hjälp med allting?

Slå två (minst) flugor i en smäll

Det vi rekommenderar är alltså följande: Kontakta ett städföretag i Stockholm och se vilka tjänster de erbjuder samt om de jobbar mot rut-avdraget och till vilket pris. Tycker du att summan de nämner är skälig så se till att anlita denna städfirma för en rejäl genomgång av din bostad där allt ifrån golv till tak städas grundligt; fönsterputs genomförs, lister torkas, spisen rengörs, dammsugning och torkning av golv blir gjorda och badrummet blir skinande rent.

Kort och gott – du får din vårstädning utförd till ett väldigt,väldigt fördelaktigt pris och där du endast behöver lämna över din nyckel. Det här kan det vara värt att betala för oavsett var i landet man bor och även om det blir lite billigare i Stockholm så kommer ändå priset – tack vare Rut – ändå att bli förmånligt även i andra städer.