Vad innefattar en hemstädning?

Tack vare rut-avdraget har allt fler idag möjlighet att ta hjälp med städningen hemma och kan på så vis lätta på vardagsstressen. Men vad kostar en hemstädning och vad innefattar den?

Att ta hjälp med hemstädningen innebär för många att det blir lättare att få vardagspusslet att gå ihop. Länge ansågs det lite fult att anlita städhjälp hemma men så är det inte längre och idag har allt fler insett de många fördelar som det innebär. Vill man låta en städfirma ta hand och hemstädningen ska man först fundera över hur mycket man vill ha hjälp och hur ofta? Behöver exempelvis alla rum städas lika mycket eller är det kanske något rum som inte används så ofta? Vill man ha hjälp med att plocka in och ur diskmaskinen, hjälp med tvätt och strykning etc. Vill man att städfirman kommer en eller två gånger i vecka eller räcker det med varannan? Ibland kan det vara svårt att redan från början veta hur stort behovet av städning är, men man kan alltid utöka städtjänsten allt eftersom.

Så mycket kostar det

Hur mycket det kostar att anlita en städfirma för hemstädning beror på hur stor bostaden är, hur mycket som ska göras, och hur ofta man vill ha städat. Det vanliga är att man löpande prenumerera på städtjänsten och att man ibland också köper till vissa tilläggstjänster som exempelvis fönsterputsning eller rengöring av kyl och frys. Priserna varierar också mellan olika städföretag och det kan därför vara bra att jämföra både priser och referenser innan man bestämmer sig. Läs mer om hemstädningen på denna sida: hemstädninguppsala.se