Att flyttstäda eller inte flyttstäda, det är frågan

I samband med en flytt har du tusentals saker att tänka på. Rensa, sälja, skänka men även att packa, bära och städa. Trivs du med alla steg i processen eller är du en person som väljer bort?

Många människor gillar att flytta eftersom det påminner dem om att de är på väg in i ett nytt skeende av livet. Kanske flyttar du för att studera eller flyttar ihop med någon du älskar. Eller har du möjligen fått ett nytt spännande jobb på annan ort? Av vilken orsak det än är så innebär en flytt många arbetsuppgifter som kommer att ta mycket tid.

Gillar du att rensa och sälja men saknar tiden eftersom det är så mycket med allt? I så fall kan du göra det i samband med att du plockar upp istället, i lugn och ro. Själva packningen är svårare att strunta i, men den går givetvis att leja bort. Eller en vän om hjälp så att det blir lite roligare. Hur är det med själva flyttstädningen? Är det något som tilltalar dig eller något du hellre låter någon annan sköta?

RUT-avdrag på flyttstädning

Som du säkert vet finns det något som kallas RUT-avdrag. Det är helt enkelt ett statligt bidrag som gör att du inte betalar fullt ut för städfirmans arbetstid. Det kan du nyttja även för en flyttstädning. Ett bra upplägg för alla parter; du slipper den delen av flytten för en ringa penning och proffsen på städfirman får tjäna sitt levebröd. Läs mer om flyttstädning här: flyttstädninguppsala.net