Kundtjänst: 08-32 32 92 | kontakt@nvfonsterputs.se

Risken med att fönsterputsa själv

Risken med att fönsterputsa själv

Varför skall jag anlita en fönsterputsare? “Jag kan göra det själv”

Låt oss förklara.

Du som tänker att du kan putsa fönster kan självklart göra det. Fram med en microfiberduk, fönsterraka och sedan lite tidningspapper på det. Upp på stolen som står i köket, stå på tårna och riskera att ramla. Vänta nu.. Vad menar ni?

Jo! Risken är stor att någonting går fel när du inte använder dig av professionellt material eller när du inte har proffs på det du gör. Det handlar om erfarenhet och erfarenhet skapas genom att utföra något om och om igen. I detta fall handlar det just om fönsterputsning – och fallrisken är så vanligt förekommande att totalt 70 000 personer åker årligen in på sjukhus för att uppsöka akut sjukvård på grund av att de ramlat på ett eller annat sätt. Med detta sagt så vill vi att du skall tänka på att det inte alltid är fördelaktigt att riskera att putsa dina fönster som infinner sig på hög höjd eller där marken är sned. Då kan det vara bättre att anlita ett fönsterputsföretag.

Tänk en gång till – tänk säkerheten först vid fönsterputsningen hemma

Innan du börjar putsa dina fönster så ser vi gärna att du tänker en gång till innan du tar beslutat att tvätt fönstrena själv eller anlita en professionell fönsterputsare för att utföra fönsterputsarbetet. Troligen så har du flera exempel på detta i din vardag, där risken verkar låg tills olyckan är framme.

Välj fönsterputsare som prioriterar säkerheten

Med det sagt så är fönsterputsare vanligtvis väl utbildade inom säkerhet och hur man skall undvika fall och olyckor; detta gör att fönsterputsaren har full koll på vad som krävs för att undvika ett fall. Exempelvis så använder sig professionella fönsterputsare sig av fönsterputsstegar som gör att du kan ställa stegen på ett fördelaktigt sätt så att du slipper hänga ut från stegen vid fönsterputsningen. Andra fönsterputsmaterial som är skonsamma för en säker utförd fönsterputsning är fönsterputsstativet som är effektivt, speciellt vid användning tillsammans med rent vatten på sommaren.

Efterfråga en offert för fönsterputsning från oss redan idag

 

Lämna en kommentar