Kundtjänst: 08-32 32 92 | kontakt@nvfonsterputs.se

Är fönsterputsning något för mig?

Är fönsterputsning något för mig?

Fönsterputsningsföretag i Stockholm är en högt efterfrågade och det är för att personer inte gillar att putsa fönster. Det finns helt enkelt få aktörer som är nischade i yrket och som är proffs på det dem gör. Så enkelt är det.

Anledningen till att folk anlitar oss i dagsläget är för det är svårt eller i princip omöjligt för den oerfarne att nå vissa fönster utan speciella fönsterputsredskap.

Fönsterputsning handlar om koncentration och det är utmanande då det finns fönster på både hög som låg höjd. Vi tänkte nedan disskutera kring några saker som du bör fundera över innan du putsar fönster själv eller väljer det som karriärsväg.

Så är detta något för dig?

Om du vill starta ett fönsterputsföretag eller fönsterputsa själv bör du ha följande kunskaper och färdigheter

  1. Använd rätt teknik &

Vi som fönsterputsare tar vårt jobb på stort allvar. Exempelvis så lämnar vi inga vattenrester på fönsterrutan. Använd rätt fönsterputsmaterial för att ha rätt förutsättningar inför fönsterputsningen.

2. Vi arbetar oavsett säsong

Oavsett om det är sommar eller vinter, fönster behövs putsas på regelbunden basis om du vill leverera en professionell och trygg tjänst. Så se till att du är förberedd på att arbete effektivt i både värme och kyla.

3. Var tillräckligt tränad

Att utföra fönstertvätt är som daglig träning. Att bära stegar på upp mot 30 kg, lyfta på tunga hinkar upp till en högre höjd, sådana moment kräver en del styrka när du skall göra det dag in och dag ut under en längre tid.

4. Vara noggrann med detaljerna och att göra två saker samtidigt

Som vi nämde ovan så är det inte ett alternativ att lämna vatten på rutan. Speciellt när du behöver vara försiktig för att inte ramla när du är högt upp.

5. Självdisciplin

Under dagarna så kommer du vanligtvis få arbeta helt själv, så se till att vara duktig på att motivera dig själv och leverera kvalitativa fönsterputsuppdrag om och om igen.

6. Duktig på att kommunicera

Kunna sälja den tjänst du levererar, att veta vad ni tar för betalt för den tjänsten ni levererar. Att kommunicera kunden på ett professionellt sätt är otroligt viktigt för att skapa trovärdighet och bygga upp ett säkert fönsterputsbolag.

7. Organiserad, trygg att anlita och ärlig

Kunden skall alltid kunna känna ett förtroende vid fönsterputsning hemma, de förväntar sig också att vi kommer i tid. Om vi tillsammans levererar det vi lovar kommer kunderna tillbaka. Nöjda kunder är a och o och det gäller att leverera bra service om och om igen.

8. Var inte rädd för höjder

Även fast du kan lära dig att handskas med höga höjder, så är det bra om du ställer dig frågan om din rädsla någonsin kommer att försvinna. För som fönsterputsare så krävs det att man litar på sig själv och har nerverna i styr.

Lämna en kommentar