Kundtjänst: 08-32 32 92 | kontakt@nvfonsterputs.se

5 tips när du putsar fönster i solsken

5 fönsterputstips när du putsar fönster i solsken

Putsade hälsningar och varmt välkommen att läsa mer om hur du putsar dina fönster när det är sol ute. Vi vet genom erfarenhet hur det ser ut, man står där med skrapan man använder att dra bort vattnet från duschväggarna, en microfiberduk och sedan tidningspapper. Några timmar senare har man lyckats putsa av fönstrena i bästa falll och det ser någorlunda bra ut. Solen gör det svårare än vad man tror. Vi tänkte därför bjuda på tre stycken väldigt bra tips för att du skall veta vad som krävs!

Att tillägga är att tipsen nedan är otroligt viktiga om du vill ha en klar sikt när du är klar med arbetet, fuskar du på ett moment, ja då är det mer eller mindre kört.

TIPS NUMMER ETT 

Kallt vatten – Otroligt viktigt

Att använda kallt vatten när du putsar fönster är otroligt viktigt, det gör att vattnet inte sugs upp på samma sätt.

TIPS NUMMER TVÅ 

Rikligt med kallvatten

Anledningen till detta är för att vattnet inte skall försvinna innan du drar rakan över fönstret. Du undviker på detta sätt att en massa rinningar skapas och förebygger att mycket rinningar skall bildas och att du behöver börja om helt.

TIPS NUMMER TRE

Jobba på små ytor, ett i taget – Låter du pälsen arbeta över ett för stort område kommer du inte hinna dra rakan över fönstret innan vattnet torkats bort från rutan. Att blandningen av yes och kallt vatten är kvar på fönsterrutan när du skall dra rakan är a och o.

TIPS NUMMER FYRA

Putsa noggrant så att du undviker rinningar i mitten av rutan. Det är i princip omöjligt när solen skiner på rutan att lyckas dra en trasa över vattenfläcken och tro att man inte skapar en fläck på rutan.

TIPS NUMMER FEM 

Byt gummit du har på fönsterrakan ofta. Att ha ett trasigt gummi är rena rama mardrömmen för den erfarne som den oerfarne fönsterputsaren, den ger helt enkelt inte rätt förutsättningar för att lyckas. Det skapas lätt rinningar vilket i sin tur gör att du måste torka med trasan i fönstret vilket i sin tur gör att du måste börja om. Det är inte kul helt enkelt. Så se till att följa dessa ovanstående tips och du kommer förhoppningsvis få ett väldigt fint slutresultat.

Men vet du vad… Om det inte går, då finns vi tillgängliga att hjälpa dig! Utöver ovansteånde så har vi lång erfarenhet och har putsat tusentals rutor, innehar professionellt fönsterputsmaterial och gör det med en kvickhet som inte många kan. Låter det intressant, vill du ha hjälp? Efterfråga en offert från oss enkelt! Efterfråga offert – Klicka här! 

Vad tyckte du om inlägget? Dela gärna inlägget vidare så att fler får reda på vad som krävs för att få en klar sikt hemma!

Lämna en kommentar