Kundtjänst: 08-32 32 92 | kontakt@nvfonsterputs.se

3 tips för att putsa fönster i minusgrader

Så här blir fönsterrutan när du inte använder rätt material,
det fryser snabbt och du måste bearbeta bort ishinnan
som bildats. Något du gärna undviker!
Läs vad du skall göra för att undvika
detta här nedan!

3 tips för att putsa fönster utvändigt i minusgrader

Har du någonsin försökt putsa fönster i minusgrader? När händerna nästan fryser till is för att det är så kallt ute. När det är 5 timmar till visning och du är sjukt stressad för att vattnet fryst på rutan. Det är här dessa följande tips hjälper dig till att kunna ha rena fönsterrutor året om.

Fönsterputstips nummer 1

Använd väldigt varmt vatten i fönsterhinken – Använd gärna rikligt med varmvatten på fönsterpälsen, om du inte använder rikligt med vatten så stelnar vattnet fortare vilket skapar en hinna på fönstret som är otroligt kämpig att få bort. Men tänk på att inte ta för varmt vatten, så att du inte bränner händerna. Det kan hända även den bästa när stressen infinner sig.

Fönsterputstips nummer 2

Ammoniaken hjälper dig – Att använda ammoniak är nu mer viktigt än någonsin då det är högsta nödvändighet för att vattnet inte skall frysa under vintertid. Men akta dig för att stoppa ner händerna utan skydd. Ammoniaken får lätt dina händer att bli otroligt torra och du kan lätt få utslag när du håller på med liknande medel. Så ett tips är att använda dessa handskar från märket Unger när du håller på. De är vattentäta och håller dina händer varma, nackdelen är att det lätt blir väldigt klumpigt, men det är det helt klart värt för att hålla händerna i behåll.

Fönsterputstips nummer 3

Låt inte vattnet ligga kvar på fönstret -När du putsar fönster på vintern så är vattnet och blandningen a och o för att det skall bli lyckat, eller för att vattnet helt enkelt inte skall frysa direkt när du stryker pälsen över fönsterrutan. Det är högst nödvändigt att du snabbt skrubbar rutan med fönsterpälsen och därefter drar upp skrapan ur bältet för att sedan dra av vattnet. Annars blir det lätt att det ser ut så här.

 

I övrigt så är det som vanligt otroligt viktigt att använda rätt fönsterputsredskap, det är som sagt innan, grunden till skinande rena fönster, för att läsa mer kring det, klicka på länken här!

Om du inte vill göra det själv, se priser för fönsterputsningen här!

Bästa hälsningar,
Fönsterputsteamet
Nacka Värmdö Fönsterputs

Lämna en kommentar